2022 aasta tagasivaade

LP. ORIENTEERUJAD

 

2022.a. hooaeg on edukalt läbi. Oli häid sportlikke tulemusi ja kordaläinud ettevõtmisi.

Korraldasime Kärdlas 61.Vabariikliku Jüriööjooksu ja 61.Hiiumaa karikavõistlused.

Toimus 20 orienteerumisneljapäevakut, kus keskmiselt oli stardis iga kord 58 huvilist. Aktiivsemaid päevakulisi, kes said auhinnaks botased ja noored seljakotid AS Sportlandilt, oli kokku 26.

Eesti MV-stel võideti 17 individuaalset ja 1 võistkondlik medal. Eesti meistritiitli võitsid: MARIA ELLER lühi- ja pikal rajal N18 klassis, ELO SAUE lühi- ja öisel tavarajal N45, TOIVO SAUE sprindis ja tavarajal M70, TOOMAS MAST lühirajal M55 klassis. Toivo Saue võitis 3 hõbe-, Elo Saue 2 ja Maria Eller ühe hõbemedali. Toivo Saue võitis 2 pronksmedalit, Maria Eller ühe ja N18-20 teatenaiskond koosseisus Marta Maripuu, Maria Eller, Siiri Talts.

EOL-i noorte karikasarja kokkuvõttes oli parim N12 klassis MIA ESTA, M12 klassis  teine JOOSEP ESTA, N18 klassis 2. MARIA ELLER. Parimate hulgas olid veel: Atso Kesküla 5., Martin Samorodni M12, Johanna Trei 5. N12, Marta Maripuu 7. N14 klassis.

Eesti noortekoondises võistlesid Balti riikide MV.-stel MARIA ELLER, kes Eesti teatenaiskonnaga võitis HÕBEMEDAL-i ja tavarajal oli 7.-s. Koondisesse kuulus ka MARTA MARIPUU, kes N14 klassi tavarajal oli 10-s. Maria Eller esindas Eestit veel Euroopa noorteMV-stel, Juunioride MM-il ja juunioride Euroopa Cap-il.

Eesti orienteerumisjooksu 2022.a. edetabelis on Eesti parimateks orienteerujateks N12 klassis MIA ESTA ja N45 klassis ELO SAUE. MARIA ELLER on N18 klassis teisel kohal. JOOSEP ESTA on M12 klassis kolmas, viies MARTIN SAMORODNI ja 9.ATSO KESKÜLA. N14 klassis on MARTA MARIPUU kuues, samuti on kuues TOOMAS MAST M55 klassis. TOIVO SAUE on M70 klassis 7.-s.

HOK-i juhatus tunnistas aasta parimateks: N12 Mia Esta, N14 Marta Maripuu, N16 Helisa Tartu, N18 Maria Eller, naisveteranid Elo Saue, M12 Martin Samorodni, M14 Joosep Esta, mehed Kustu Künnapas, meesveteranid Toivo Saue.

Täname kõiki HOK-i toetajaid: AS Sportland Eesti, AS Jetoil, Hiiumaa vald, COOP Hiiumaa, Kohaliku omaalgatuse programm, Kultuurkapitali Hiiumaa ekspertgrupp, reformierakond, Hiiumaa Spordiliit, EOL, Cramo Eesti AS, AS Salva Kindlustus, Recado Meedia OÜ, Tariston OÜ, MTÜ Hiiumaa Jooksugrupp.

Täname kõiki, kes aitasid kaasa võistluste korraldamisel ja kõiki, kes osalesid võistlustel!

 

Hooaja lõpetamine toimub 26.novembril kell 16.30 Kuriste külaseltsi majas. Tutvume Kuriste kirikuga ja külaseltsi tegemistega, toimub viktoriin, autasustame parimaid. Katame üheskoos laua.

 

HOK-i juhatus